Cassano staakt training bij competitieloze club en beëindigt carrière
i

Getty Images

Cassano staakt training bij competitieloze club en beëindigt carrière

admin • 15:48, 13-10-2018 / Laatste Update: 01:46, 08-01-2024

Troppe male! Oftewel jammer in het Italiaans. Antonio Cassano hangt definitief zijn kicksen aan de kapstok. De 36-jarige Italiaan leek nog even een terug te keren op de Italiaanse velden bij Virtus Entella, maar stopt nu definitief. ''Ik heb de focus niet meer'', aldus Cassano.

In een brief kondigt Cassano zijn afscheid aan. ''Voetbal heeft me van de straat gehouden, mij aan fantastische mensen voorgesteld een geweldige familie gegeven en boven al heeft het mij blij gemaakt'', aldus de 39-voudig Italiaans international.

Virtus Entella

Het laatste trainingsveld waar Cassano als prof op stond was dat van Virtus Entella. De ploeg uit de Serie B of Serie C weet nog steeds niet waar het dit seizoen speelt. Een langlopende rechtszaak houdt de club nu al bijna een maand buiten competitievoetbal. De club moet tot 23 oktober wachten op de uitspraak. Lees het hele verhaal hier.

Carrière Cassano

Cassano speelde voor een waslijst aan clubs. AS Roma, Real Madrid, AC Milan en Internazionale waren allemaal ooit werkgever van de Italiaan. Over het algemeen stond de spits te vaak bekend als een speler met gebrek aan discipline.

Dieptepunt was zijn uitspraak over homoseksualiteit op het EK 2012. Volgens de aanvaller hoorden homo's niet thuis op het voetbalveld. Een uitspraak die hem een boete van de UEFA opleverde.