Champions League bij SBS valt niet in de smaak

Champions League bij SBS valt niet in de smaak

10:03, 30-07-2015 / Laatste Update: 04:11, 13-12-2023

Waar de Champions League voorheen te bewonderen was bij de NOS, was de wedstrijd van Ajax tegen Rapid Wien woensdagavond voor het eerst te zien op SBS6. De overgang viel lang niet bij iedereen in de smaak. Op Twitter moesten vooral de commentator en de aankleding van de uitzending het ontgelden.

'Crowdfundingkje starten om #sierdvos het commentaar bij CL op #sbs6 te laten verzorgen?', vraagt een twitteraar zich af. En dat is nog maar het begin. Veel tweets gaan over verslaggever Leo Oldenburger, die een 'interlandsfeertje' mee zou brengen.

Oldenburger verzorgde immers lange tijd het verslag tijdens de kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal. Overigens is niet iedereen ontevreden met Oldenburger als commentator. Televisiepresentator Wilfred Gené is vooral blij dat hij verlost is van NOS-commentator Arno Vermeulen.

Gelikt
Ook de aankleding van de uitzending kan op hoon van het publiek rekenen. Zo zou het scorebalkje bovenin beeld er niet gelikt genoeg uitzien: 'Het scoreboard van #SBS6 is mede mogelijk gemaakt door #MicrosoftPaint. #CL #rapAJA', luidt de tweet.

Verder loopt het op het socialmediaplatform storm met grappen over de hoeveelheid reclames waar SBS om bekendstaat. 'Het is natuurlijk wachten tot de uitzending onderbroken wordt voor Hart van Nederland en de late editie van Shownieuws.'