Champions League-waardige duels in Europa League
i

ANP

Champions League-waardige duels in Europa League

Bart van der Wijst • 15:40, 14-12-2015 / Laatste Update: 11:13, 12-12-2023

Na de loting van de Champions League zijn ook de affiches van de Europa League bekend gemaakt. Louis van Gaal moet het met Manchester United opnemen tegen FC Midtjylland, terwijl bekerhouder Sevilla tegen Molde speelt. Verder zijn er enkele wedstrijden geloot die zeker niet zouden misstaan in de Champions League.

Bij de laatste 32 in de Europa League zitten enkele noemenswaardige teams. Zo vertegenwoordigen Tottenham Hotspur, Liverpool en Manchester United de eer van Engeland, en Fiorentina, Lazio en Napoli die van Italië. De loting zorgde ervoor dat een aantal van deze teams elkaar treffen. Borussia Dortmund is gekoppeld aan FC Porto, dat niet doorging in de Champions League. Ook het affiche Tottenham Hotspur tegen Fiorentina is er een om in de agenda te zetten.

Nederlanders

Het loopt dit seizoen nog niet zo goed met United en Van Gaal. In de Champions League werd het zelfs uitgeschakeld door PSV en VfL Wolfsburg. Nu is het team gekoppeld aan FC Midtjylland uit Denemarken, dat team schakelde in de voorronde Southampton uit. Ook het Galatasaray van Wesley Sneijder is één van de teams dat nu uitkomt in de Europa League, zij hebben het Lazio Roma van De Vrij en Braafheid geloot.

Sevilla, dat de beker 4 keer omhoog mocht tillen (2006, 2007, 2014 & 2015), is de regerend kampioen en heeft Molde geloot voor de volgende ronde. Zij werden eerste in een poule met Ajax, Fenerbahçe en Celtic. Sevilla werd uitgeschakeld in de Champions League door Juventus en Manchester City, én wist zich tijdens de laatste speelronde te plaatsen voor de Europa League. Robin van Persie treedt met zijn Fenerbahçhe aan tegen Lokomotiv Moskou.

Volledige loting: