'Chape' plaatst zich jaar na vliegramp in blessuretijd voor Copa Libertadores
i

AFP

'Chape' plaatst zich jaar na vliegramp in blessuretijd voor Copa Libertadores

admin • 10:34, 04-12-2017 / Laatste Update: 12:19, 07-01-2024

Een jaar na de vliegramp in Colombia waarbij een groot deel van de selectie om het leven kwam, heeft Chapecoense zich geplaatst voor de Copa Libertadores. De Braziliaanse club won op de laatste dag van de competitie diep in blessuretijd van Coritiba: 2-1. 'Chape' eindigde daardoor op de 8e plaats, goed voor een plek in de voorronde van het belangrijkste bekertoernooi in Zuid-Amerika.

Het vliegtuig met daarin de selectie van Chapecoense stortte op 28 november vorig jaar neer terwijl het op weg was naar Medellin, voor de finale van de Copa Sudamericana. Slechts 3 voetballers overleefden de crash. Met hulp van andere Braziliaanse clubs werd de selectie opnieuw opgebouwd.

Groot feest in Brazilië 

De groen-wittenuit Chapecó, in het zuiden van Brazilië, presteerde dit jaar verrassend goed. Dankzij een laat doelpunt van invaller Túlio de Melo pakte Chapecoense zondag een ticket voor de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League. Het leidde tot grote feestvreugde in de Arena Condá, waar een jaar eerder nog dagenlang werd gerouwd om alle doden. 1 van de 3 overlevenden, Alan Ruschel, zat tegen Coritiba op de bank.