Wat?! 'Chelsea heeft recordbedrag over voor B-keeper'
i

ProShots

Wat?! 'Chelsea heeft recordbedrag over voor B-keeper'

Sjors Tanis • 22:00, 07-08-2018 / Laatste Update: 00:49, 05-01-2024

De Braziliaanse international Alisson Becker mag zich sinds kort de duurste doelman ter wereld noemen, maar de aanwinst van Liverpool moet die 'titel' waarschijnlijk al snel weer inleveren. Volgens diverse Engelse media gaat Chelsea omgerekend liefst 80 miljoen euro betalen om Kepa Arrizabalaga over te nemen van Athletic Bilbao.

De 23-jarige Spanjaard moet Thibaut Courtois opvolgen in Londen.

Courtois op weg naar Real Madrid

De Belgische keeper, gekozen tot beste doelman van het WK in Rusland, heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Real Madrid. Courtois weigert daarom mee te trainen bij Chelsea. De 'Blues' ontvangen naar verluidt 40 miljoen euro voor de 'Rode Duivel'. Ze betalen zelf het dubbele voor Arrizabalaga, een geboren Bask die vorig jaar debuteerde in de nationale ploeg van Spanje. 'Kepa', zoals hij vaak wordt genoemd, maakte als reservekeeper deel uit van de Spaanse selectie op het WK.

Nieuwe duurste doelman?

Liverpool verbrak onlangs het transferrecord voor keepers door 62,5 miljoen euro over te maken aan AS Roma voor Alisson Becker. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 72,5 miljoen euro. De Italiaan Gianluigi Buffon mocht zich sinds 2001 de duurste keeper ter wereld noemen met een transferbedrag van 53 miljoen.