Chinese zakenlui willen Liverpool kopen voor gigantisch bedrag
i

Pro Shots

Chinese zakenlui willen Liverpool kopen voor gigantisch bedrag

admin • 11:25, 16-06-2016 / Laatste Update: 06:35, 05-01-2024

Het zou zomaar kunnen dat we de komende jaren meer Chinezen gaan zien op Anfield Road. De club is sinds 2010 in handen van de Fenway Sports Group, maar de Chinese investeringsmaatschappij SinoFortone wil de club graag overkopen.

Volgens de doorgaans goed ingelichte The Independent wil de Chinese groep 885 miljoen euro betalen voor een groot deel van de aandelen van de club. Directeur Peter Zhang investeerde eerder al 2,6 miljard euro in biocentrales in Wales en 132 miljoen in een pretpark bij Londen.

Chinese president

De Chinese president Xi Jinping wil dat Chinese rijkelui gaan investeren in Engeland en hoopt dat de zakenrelatie tussen beide landen beter wordt. Vandaar dat we de komende jaren waarschijnlijk meer Chinese bobo's in Engeland zullen zien.

De Chinese president zal dan ook blij zijn met de plannen van SinoFortone om de Engelse club over te nemen. De Chinezen zouden al plannen hebben om een nieuw stadion te bouwen, nieuwe trainingsvelden aan te leggen en een voetbalopleiding in China te starten. Liverpool's huidige baas John W. Henry wil de site op dit moment niet verkopen, maar wie weet zal hij zwichten voor de Chinese poen.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="england" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]