Courtois debuteert onder de lat bij Chelsea

Courtois debuteert onder de lat bij Chelsea

22:49, 18-08-2014 / Laatste Update: 15:07, 13-12-2023

BURNLEY - Thibaut Courtois maakt maandagavond zijn debuut in het doel van Chelsea. De Belg krijgt de voorkeur boven Petr Cech in de Premier Leaguewedstrijd tegen Burnley. Naast Courtois maken ook Cesc Fabregas en Diego Costa hun officiële debuut in het team van trainer José Mourinho.

Met Cech en Courtois heeft Mourinho twee topkeepers onder zijn hoede. De basisplaats van vanavond zegt volgens de Portugese oefenmeester niets over de rest van het seizoen. ,,Thibaut is mijn doelman voor het de wedstrijd tegen Burnley. Ik maak geen beslissingen voor een seizoen. Ik maak beslissingen voor een wedstrijd'', legde Mourinho zijn keuze uit.

WK
Courtois, afgelopen zomer nog actief met de Rode Duivels op het WK in Brazilië, staat al sinds 2011 onder contract bij Chelsea. De afgelopen 3 seizoenen werd de 22-jarige doelman verhuurd aan Atlético Madrid, waar hij in 2013 werd verkozen tot 'Beste doelman van La Liga'. Ook was Courtois de minst gepasseerde doelman van Spanje in zijn laatste 2 seizoenen in Madrileense dienst.​

Achterhoede
In de defensie vertrouwt Mourinho na het vertrek van Braziliaan David Luiz volledig op John Terry en Gary Cahill. Branislav Ivanovic en Cesar Azpilicueta flankeren het Engelse duo achterin, waardoor aankoop Filipe Luiz op de bank begint. 

Cesc
Voor de verdediging maakt de van FC Barcelona overgekomen Cesc Fabregas zijn debuut. Naast hem staat voormalig Vitessenaar Nemanja Matic. De derde, en duurste, debutant staat in de punt van de aanval. Diego Costa kwam voor 38 miljoen euro over van Atlético Madrid en moet bij Chelsea voor de doelpunten gaan zorgen.

De Nederlanders van Chelsea, Marco van Ginkel en Nathan Aké, zitten niet bij de wedstrijdselectie.