Daley Blind knalt top vijf meeste interlands voor Oranje binnen
Daley Blind / Pro Shots

Daley Blind knalt top vijf meeste interlands voor Oranje binnen

22:05, 26-03-2024

Daley Blind is door zijn basisplek tegen Duitsland de top vijf binnengekomen van de spelers met de meeste interlands voor het Nederlands elftal. Hij deelt de vijfde plek nu met Giovanni van Bronckhorst.

De teller staat op 106 interlands en ook de vierde plek is nog in zicht. Daar staat Rafael van der Vaart nu met 109 stuks op de teller. Bondscoach Ronald Koeman is nog altijd fan van de 34-jarige Blind en lijkt hem mee te nemen naar het EK 2024. Daar speelt Oranje sowieso drie groepswedstrijden, terwijl er vlak voor het EK ook nog twee oefenwedstrijden (tegen Canada en IJsland) op het programma staan.

Ook de derde plek (Frank de Boer, 112 interlands) is nog binnen handbereik voor Blind, maar daarna wordt het lastig. De centrale verdediger van Girona, die bij Oranje als linkerwingback wordt gebruikt, ziet dat Wesley Sneijder (134) en Edwin van der Sar (130) nog ver voor hem staan.

Blind speelde overigens met vier van de vijf spelers uit de top vijf, alleen met De Boer niet. Dat was dan weer zijn bondscoach tussen 2020 en 2021.