De UEFA kan Europees voetbal voor Willem II nog tegenhouden
i

BSR/SOCCRATES

De UEFA kan Europees voetbal voor Willem II nog tegenhouden

Martijn Baars • 11:10, 30-04-2020 / Laatste Update: 19:56, 04-01-2024

Pas op 25 mei, als de KNVB de Nederlandse deelnemers aan de Champions League en de Europa League bij de UEFA aanmeldt, zal duidelijk zijn of Willem II tot de 2e voorronde van de Europa League wordt toegelaten. In een brief aan de clubs schrijft het bestuur van de KNVB dat, indien de UEFA het niet eens is met de argumentatie, Nederland die 5e Europese plaats niet toebedeeld kan krijgen.

In de brief legt de KNVB nogmaals uit hoe het tot de besluitvorming gekomen is. Het bestuur betaald voetbal besloot het ticket voor de beker, waarvan de finale niet gespeeld werd, door te schuiven naar de competitie. De best geklasseerde club die geen ticket krijgt voor de Champions League, in dit geval Feyenoord, kreeg het ticket dat rechtstreeks toegang geeft tot de groepsfase van de Europa League. FC Utrecht reageerde woedend. Maar volgens de KNVB is er geen andere mogelijkheid. De UEFA wil uiterlijk 25 mei weten welke clubs er mee gaan doen. In Nederland mag pas op zijn vroegst 1 september weer gevoetbald worden.

FC Utrecht

De 2 overige tickets voor de Europa League gaan als het aan de KNVB ligt naar PSV en Willem II. De Tilburgse club eindigt in de rangschikking boven FC Utrecht. "De clubs hebben niet allemaal evenveel wedstrijden gespeeld omdat in speelronde 22 FC Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord zijn afgelast. Het schrappen van de resultaten van de wel gespeelde wedstrijden leidt niet tot een andere (eind)rangschikking", aldus de KNVB.  Willem II verloor in die ronde van PSV en heeft dus nog steeds 3 punten meer dan FC Utrecht.