Dele Alli zegt sorry na 'grap' over coronavirus: 'Bewees mezelf en Spurs een slechte dienst'

Trevor Wagener • 13:16, 10-02-2020 / Laatste Update: 08:01, 07-01-2024

Tottenham Hotspur-middenvelder Dele Alli heeft maandag sorry gezegd voor het filmpje dat hij eerder op sociale media plaatste. Daarin maakte de international een grap over het coronavirus. Alleen... is dat natuurlijk helemaal niet grappig en dat ziet Dele zelf ook in.

"Ik wil graag mijn excuses aanbieden voor de video die ik op Snapchat heb gezet", zei Dele in een video op het Chinese sociale medium Weibo. "Het was niet grappig. Dat realiseerde ik me meteen. Toen heb ik de video gelijk verwijderd."

Niet lollig

Op het bewuste filmpje droeg Alli een mondkapje op een vliegveld. Hij filmde een man met een Aziatisch uiterlijk en vervolgens een flesje handzeep. Daarbij schreef de 23-jarige Dele dat 'het virus sneller zal moeten zijn om hem te pakken te krijgen.'

"Ik heb mezelf en de club een slechte dienst bewezen", ging Dele verder in zijn excuusvideo. "Ik wil niet dat jullie hierdoor een slechte indruk van mij krijgen." Hij betreurt het vooral dat hij grappig probeerde te zijn over een virus dat inmiddels ruim 800 mensen het leven kostte.

Bidden

"Dit is iets waar je geen geintjes over hoort te maken. Ik stuur iedereen in China mijn liefde en bid voor jullie." De spelers van Tottenham genieten van een korte vakantie tijdens de winterstop in Engeland. Zondag hervat de ploeg van manager José Mourinho de Premier League. Dan spelen zij een uitwedstrijd tegen Aston Villa.