Dit is waarom het niet eerlijk is dat Werder Bremen al moet voetballen in de Bundesliga
i

BSR Agency

Dit is waarom het niet eerlijk is dat Werder Bremen al moet voetballen in de Bundesliga

Martijn Baars • 12:34, 14-05-2020 / Laatste Update: 22:20, 07-01-2024

In Duitsland gaat dit weekend de bal weer rollen. Voor Werder Bremen betekent dat een fiasco, aangezien de restricties in alle deelstaten verschillend zijn. De club van Davy Klaassen is het meest benadeeld en had graag extra tijd gehad.

Het is punten sprokkelen geblazen voor Werder Bremen, dat nog 10 wedstrijden heeft om de voorlaatste plaats in de Bundesliga te verlaten en zo degradatie naar het 2e niveau te voorkomen. Maandag gaat ook voor de ploeg van Davy Klaassen de bal weer rollen. De voormalig Ajacied en zijn ploeggenoten staan echter nu al op flinke achterstand, door een politiek besluit.

Groepjes van 4

In de deelstaat Vrije Hanzestad Bremen zijn de politici de laatste weken namelijk erg voorzichtig geweest. Terwijl tegenstander Bayer Leverkusen meer dan een maand geleden de training hervatte en al ruime tijd weer in groepsverband traint, moest Werder Bremen zich overgeven aan strenge restricties. De nummer 17 van de Bundesliga traint nog altijd in groepjes van 4, terwijl het tot voor kort überhaupt nog niet het veld op mocht. Het verschil tussen de deelstaten is enorm: zo mocht bijvoorbeeld FC Köln al in groepen van 12 trainen. In Leverkusen, gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, gingen vanaf 11 mei de restaurants en terrassen zelfs weer van slot en grendel.

'2 weken groepstraining was goed geweest'

Het besluit van de DFB leidde tot gefronste wenkbrauwen bij Werder. De club pleitte voor een latere herstart, maar daar gaf de Duitse bond geen gehoor aan. Daarom hervatten komend weekend alle clubs in de Bundesliga de competitie. Technisch directeur Frank Baumann uitte tegenover Kicker zijn ongenoegen. "Het maakt een groot verschil of je op trainingen duels mag aangaan of niet. 2 weken groepstraining voor alle clubs zou goed zijn geweest."

1 wedstrijd minder gespeeld

Werder Bremen heeft na 24 wedstrijden 18 punten verzameld. Tot dusverre heeft het alleen Paderborn, hekkensluiter met 16 punten, onder zich gehouden. Wel heeft Werder Bremen een duel minder gespeeld dan de concurrentie. Die Grün-Weißen hebben een inhaalduel tegen Eintracht Frankfurt tegoed. Aanstaande maandag ontvangt de ploeg van Florian Kohlfeldt de nummer 5 van de Bundesliga, Bayer Leverkusen.