📰| Dit schreven de Italiaanse krantjes over Atalanta - Ajax
i

AP

📰| Dit schreven de Italiaanse krantjes over Atalanta - Ajax

admin • 11:47, 28-10-2020 / Laatste Update: 22:44, 05-01-2024

De Italiaanse (sport)kranten waren lyrisch over spits Duvan Zapata die eigenhandig Atalanta naast Ajax zette met 2 treffers na een 2-0 achterstand. Een overzichtje.

De grootste Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport opende groot het met gelijkspel tussen Sjachtar Donetsk en Internazionale, maar had ook plek ingeruimd op de voorpagina voor dat andere Champions League-duel. "Zapata loodst veerkrachtig Atalanta naast jong Ajax”, schrijft de sportkrant.

Gasperini gered

Ook Corriere dello Sport richt zich op goudhaantje Duvan Zapata van Atalanta die eigenhandig de achterstand omboog met zijn 2 treffers. "Zapata werpt Atalanta op.” Op de website schrijft de krant in de overtreffende trap: ‘Super Zapata redt Gasperini'.

Uitmuntend

De regionale krant L’Eco di Bergamo opent ook met een juichende Duvan Zapata op de cover en schrijft: "Atalanta toont veerkracht en buigt een 2-0 achterstand om naar 2-2 tegen Ajax. Het resultaat is fantastisch. Begin hier. Het is heel goed, omdat Atalanta terugkwam van een 2-0 achterstand aan het einde van de 1e helft en je niet kon beseffen dat het een stier kon neerhalen. Maar het lukte hem niet om Atalanta op de knieën te krijgen. En uitmuntend, omdat dit Ajax dat pas 1 punt heeft, meer dan wat op de dag van de loting is gezegd. Ze hebben ingeboet aan kwaliteit ten opzichte van het team dat 2 jaar geleden bijna de finale haalde."

Samenvatting