Dit zijn best betaalde spelers in de Premier League: verrassende nummer 1
i

Visionhaus

Dit zijn best betaalde spelers in de Premier League: verrassende nummer 1

Martijn Baars • 14:31, 17-07-2020 / Laatste Update: 10:17, 05-01-2024

De Premier League staat al jaren bekend als dé competitie om schandalig veel geld binnen te harken. De salarissen zijn verbluffend, zelfs voor bankzitters. Wie zijn nu eigenlijk de grootverdieners in de Engelse topcompetitie? 

Alvast een waarschuwing: gedurende de tijd dat je dit artikel leest, rinkelt de kassa in huize De Gea in rap tempo door. Jaarlijks strijkt Manchester United-doelman David de Gea een slordige 21,5 miljoen euro op, volgens online salarisplatform Spotrac. Daarmee is de Spaanse keeper de best verdienende speler in de Premier League.

414.000 euro per week

Afgelopen zomer verlengde United het contract van De Gea tot de zomer van 2023, om te voorkomen dat het slot op de deur Manchester zou verlaten. Daarmee werd hij in 1 klap de best betaalde speler in Engeland. Wekelijks wordt zijn imposante vermogen aangevuld met 414.000 euro. Per minuut? 79 cent. Over 24 uur heeft De Gea genoeg geld binnengeharkt voor een compleet verzorgde vakantie onder de Spaanse zon.

De Bruyne en Sterling

Het is de gouden realiteit. In totaal verdeelt United jaarlijks bijna 150 miljoen euro over de spelersselectie. De Gea blijft met zijn monstersalaris Kevin de Bruyne, de speler die vorig seizoen over het dikste contract beschikte, ruim voor. De Belgische middenvelder van Manchester City krijgt per jaar 18,4 miljoen euro op zijn bankrekening gestort. Ook zijn ploeggenoot Raheem Sterling krijgt miljoenen van City: 17,2 om precies te zijn.

Mesut Özil

Ook Mesut Özil behoort tot de grootverdieners in Engeland. De Duitse spelmaker verruilde in 2013 Real Madrid voor Arsenal, tegen een flinke vergoeding. De Londenaren konden dit seizoen echter nog nauwelijks over de linkspoot beschikken. Na de coronabreak kwam Özil nog niet in actie vanwege rugklachten. In de 18 duels die Özil dit seizoen speelde, staat zijn teller slechts op 1 goal en 1 assist.

Best betaalde spelers Premier League (euro's)

1. David de Gea (Manchester United) - 21,5 miljoen

2. Kevin de Bruyne (Manchester City) - 18,4 miljoen

3. Raheem Sterling (Manchester City) - 17,2 miljoen

4. Paul Pogba (Manchester United) - 16,6 miljoen

5. Mesut Özil (Arsenal) - 15,4 miljoen

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk is met zijn 9,46 miljoen euro aan inkomsten de best betaalde Nederlander. De aanvoerder van het Nederlands elftal moet 13 spelers voor zich dulden. Hij is dan ook niet de Liverpool-speler met het beste salaris. Op het salarisstrookje van sterspeler Mohamed Salah staat 11,46 miljoen euro, goed voor een gemiddelde 8e plaats op de salarisranking. Spits Roberto Firmino krijgt 10,32 miljoen.

Wijnaldum

De inkomsten van Georginio Wijnaldum blijven beperkt tot 4,3 miljoen. De voormalig middenvelder van Feyenoord en PSV behoort daardoor niet tot de 100 best verdienende spelers in de Engelse topcompetitie.

Andere Nederlanders

Patrick van Aanholt en Jairo Riedewald staan bij Crystal Palace beiden voor 3,15 miljoen euro op de loonlijst. Van Aanholt is basisspeler bij de middenmoter uit Londen, Riedewald moet het meestal met een plek op de bank doen. Daryl Janmaat strijkt bij Watford jaarlijks 2,58 miljoen euro op.

De bestbetaalde Nederlanders in de Premier League*

1. Virgil van Dijk (Liverpool) - 9,5 miljoen

2. Georginio Wijnaldum - 4,3 miljoen

3. Patrick van Aanholt en Jairo Riedewald (Crystal Palace) - 3,2 miljoen

4. Davy Pröpper (Brighton) en Daryl Janmaat (Watford) - 2,6 miljoen

5. Nathan Aké (Bournemouth) - 2,3 miljoen

* het salaris van Steven Bergwijn is niet bekend