Domper voor Gerrards Rangers: zege in blessuretijd verspeeld

admin • 18:46, 05-08-2018 / Laatste Update: 07:37, 08-01-2024

Rangers heeft in de 1e wedstrijd in de Schotse Premier League met 1-1 gelijkgespeeld in de uitwedstrijd bij Aberdeen. De ploeg van de nieuwe trainer Steven Gerrard (38) liet in de 93ste minuut de zege uit handen glippen.

Rangers kwam na een halfuur spelen op voorsprong toen aanvoerder James Tavernier een strafschop benutte. Daar leek het lange tijd bij te blijven op Pittodrie, maar in de 93ste minuut maakte Bruce Anderson gelijk voor Aberdeen. Rangers speelde bijna de hele wedstrijd met 10 man, nadat de Colombiaanse spits Alfredo Morelos al na 12 minuten van het veld werd gestuurd wegens natrappen.

Rangers speelt komende donderdag in de 3e voorronde van de Europa League tegen NK Maribor uit Slovenië. In de eerste 2 kwalificatierondes rekende Rangers al af met Shkupi (Macedonië) en NK Osijek (Kroatië), dat 2 seizoenen geleden nog te sterk was voor PSV. Volgende week zondag speelt Rangers op het eigen Ibrox Park in de Schotse competitie tegen St. Mirren. De 1e wedstrijd tegen aartsrivaal Celtic staat op het programma voor zondag 2 september.

Frank Lampard (40) begon zijn trainersloopbaan afgelopen vrijdag beter. Hij won met Derby County met 1-2 op bezoek bij Reading, na een winnende goal van Tom Lawrence in de 96ste minuut.

Rangers Football Club on Twitter

FULL TIME: Aberdeen 1-1 Rangers (Andreson 90' | Tavernier 30') A late equaliser from Aberdeen denies ten men Rangers all three points in today's season opener at Pittodrie.