Duitse voetbalbaas wil het voetbal weer 'dichter bij de mensen brengen' met salarisplafond
i

BSR Agency

Duitse voetbalbaas wil het voetbal weer 'dichter bij de mensen brengen' met salarisplafond

Martijn Baars • 14:17, 20-05-2020 / Laatste Update: 01:33, 08-01-2024

Voorzitter Fritz Keller van de Duitse voetbalbond (DFB) pleit voor een salarisplafond voor spelers in het profvoetbal. Daartoe heeft hij een vijfpuntenplan opgesteld dat hij de komende tijd wil bespreken met alle betrokken partijen in de voetbalwereld.

1 belangrijke medestander zegt hij al te hebben. Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München ondersteunt de voorstellen volgens Keller, die met de topman van de Duitse kampioen dinsdag een telefoongesprek had.

'Voetbal dichter bij de mensen brengen'

"We moeten de toekomst van het voetbal waarborgen", vindt Keller. "Belangrijk daarbij is dat we het profvoetbal weer dichter bij de mensen brengen. Hoge provisies voor spelersmanagers en immense transfersommen zorgen voor steeds meer ergernis in de samenleving. Daarmee vervreemden we het publiek van onze geliefde sport."

'Daar ben ik heel blij mee'

Volgens Keller deelt Rummenigge zijn mening. "Daar ben ik heel blij om, want hij heeft veel voor het voetbal gedaan en staat ook internationaal in hoog aanzien. Dat biedt ons een grote, zeer grote kans om in deze kwestie vooruitgang te boeken."