Duitsland heeft zorgen voorin, maar ook achterin

Duitsland heeft zorgen voorin, maar ook achterin

admin • 15:56, 11-06-2016 / Laatste Update: 16:12, 12-12-2023

Duitsland heeft niet alleen zorgen in de aanval, ook in de defensie. Maar uiteindelijk staat de ploeg er altijd. De Duitsers spelen zondagavond om 21.00 uur tegen Oekraïne.

Een minder vlekkeloze kwalificatie dan normaal? Een paar matige oefenwedstrijden voor Duitsland? "Ach", hoor je bij de koffieautomaten op de werkvloer: "de Duitsers, die staan er altijd op een groot toernooi". Dat zelf afgedwongen publieke gevoel moet het elftal van bondscoach Joachim Löw vanaf morgenavond waarmaken.

Wel wat zorgen

Helemaal zorgeloos gaat de wereldkampioen niet op zoek naar de Europese titel die de ploeg in 1996 voor het laatst won. Met een team uitblinkend in nijver en arbeid, met Dieter Eilts als symbolische uitblinker: een hoekige, gedisciplineerde speler zonder franje. Nu is er meer speelsheid.

Maar ja, probleempjes zijn er dus wel. In de spits en ook achterin. Daar is na Philipp Lahm, die stopte na het winnen van de wereldtitel, nog altijd een leegte. Tel daarbij op dat Mats Hummels niet fit genoeg is voor de eerste wedstrijd en zijn beoogde vervanger Antonio Rüdiger van AS Roma geblesseerd naar huis is gegaan. Het is duidelijk dat er defensieve zorgen zijn.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="germany" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]

Wie dan wel?

Wie het achterin dan wel moeten doen? De nog onbekende Jonas Hector (bij zijn club FC Köln spelend op het middenveld), Shkodran Mustafi (Valencia) en de ervaren Benedikt Höwedes (Schalke 04).

Maar natuurlijk kan Löw in diezelfde defensie vertrouwen op Manuel Neuer, misschien wel de beste keeper ter wereld. En op centrale verdediger Jérôme Boateng, één van beste van de wereld op zijn positie. Neuer: ,,Wie er ook voor mij spelen, ik denk dat we altijd een solide verdediging kunnen opstellen.''