El Clásico verschoven: clubs mogen zelf nieuwe datum prikken
i

AP

El Clásico verschoven: clubs mogen zelf nieuwe datum prikken

Brian Vesseur • 09:07, 18-10-2019 / Laatste Update: 20:19, 04-01-2024

De voetbalwereld was al aan het aftellen naar een van de grootste wedstrijden ter wereld: El Clásico. De wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid zou op 26 oktober worden gespeeld. De Spaanse voetbalfederatie (RFEF) geeft de clubs tot maandag 21 oktober 10.00 uur de tijd om samen tot een nieuwe datum te komen. Als dat niet lukt, wijst de bond zelf een nieuwe datum aan.

Er is rumoer in Catalonië, waar Barcelona de hoofdstad van is. De hele stad staat op z'n kop omdat er celstraffen zijn uitgedeeld aan bepaalde leiders in die regio. El Clásico is om die reden verplaatst.

La Liga wilde wat anders

La Liga, de Spaanse voetbalcompetitie, diende woensdag een verzoek in om het tweeluik tussen Barcelona en Real Madrid om te draaien. Op 26 oktober zou het duel dan in Madrid plaatsvinden en op 1 maart in Barcelona. De RFEF vond dat echter geen goed idee en koos voor uitstel, in de hoop dat over 2 maanden de rust in Catalonië is teruggekeerd. Ook Barcelona en Real Madrid zagen een ruil van de onderlinge wedstrijden niet zitten.