Embolo helpt Mönchengladbach weer aan kop in de Bundesliga

BSR Agency

admin • 18:41, 01-12-2019 / Laatste Update: 00:14, 05-01-2024

Borussia Mönchengladbach heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Union Berlin. De koploper van de Bundesliga versloeg vanavond dankzij Breel Embolo Freiburg met 4-2.

Gladbach ging flitsend van start door een goal van Marcus Thuram in de 3de minuut. Maar Freiburg sloeg snel terug omdat Jonathan Schmid een vrije trap prima binnenschoot. In de 49ste minuut leek Breel Embolo, die vlak daarvoor de thuisclub op voorsprong bracht, het duel te beslissen. Hij miste echter vanaf 11 meter.

Embolo alsnog belangrijk

Slechts 2 minuten later stond Embolo wel aan de basis van de 3-1 van Patrick Hermann. De wedstrijd leek gespeeld, maar Freiburg kwam na een klein uur spelen terug via Lucas Höler. Embolo maakte in de 71ste minuut aan alle onzekerheid een einde. Zo kon Gladbach de wedstrijd rustig uitspelen.

Tekst loopt door onder de afbeelding

46' Goal ⚽️

49' Penalty miss ❌

51' Assist 🅰️

71' Goal ⚽️

A wild ride in the second half for Breel Embolo 😅#BMGSCF 4-2 pic.twitter.com/y5IkO27W3Y

— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) December 1, 2019

Spannende Bundesliga

Gladbach profiteert zo van de thuisnederlaag van Bayern München tegen Bayer Leverkusen. De club van Marco Rose staat nu 4 punten voor op de Beierse grootmacht. RB Leipzig (1 punt achterstand) en Schalke 04 (3) staan nog voor de kwakkelende Duitse recordkampioen.