Engelse semi-profclub is ongelijkheid zat: dames- en herenteam krijgen even hoog salaris
i

Screenshot Twitter

Engelse semi-profclub is ongelijkheid zat: dames- en herenteam krijgen even hoog salaris

Trevor Wagener • 09:28, 12-07-2017 / Laatste Update: 15:49, 12-12-2023

Lewes FC is de ongelijkheid in de wereld flink zat. De voetbalclub vindt met name de verschillen tussen man en vrouw zat en kwam met een opmerkelijke, maar zeer mooie mededeling: de spelers van hun mannelijke 1e elftal krijgen evenveel betaald als hun collega's van de vrouwentak. Lewes is daarmee de 1e club ter wereld die de mannen in die zin 'niet voortrekt'.

"Er zijn geen excuses voor zulke verschillen", vertelt voorzitter Jacquie Agnew aan de BBC. "Verschillen die er, helemaal vanuit het oogpunt van de vrouw, niet horen te zijn." Leuk feitje: de dames van Lewes spelen op het 3e hoogste niveau, terwijl de mannen op het 8ste niveau van Engeland spelen.

Gelijkheid

Niet alleen krijgen de spelers van de verschillende sekses evenveel betaald: ook krijgt de mannen-tak precies hetzelfde budget als de vrouwentak. Beide clubs spelen in het stadion 'The Dripping Pan' en hebben - je verwacht het niet - Equality FC als shirtsponsor.

Lewes FC become first football club to give equal pay to both men's and women's teams @Bubs_11 https://t.co/sIeUc5fJ6q via @telefootball

— Rarely Wright (@2Rarely) 12 juli 2017