Erik ten Hag rekent tegen Lille niet meer op Donny van de Beek en Noussair Mazraoui
i

BSR Agency

Erik ten Hag rekent tegen Lille niet meer op Donny van de Beek en Noussair Mazraoui

Trevor Wagener • 11:57, 16-09-2019 / Laatste Update: 23:16, 04-01-2024

Ajax moet het dinsdagavond in het Champions League-duel met Lille zonder Donny van de Beek en Noussair Mazraoui doen. "Ik hoop natuurlijk wel dat ze het halen", zei Ten Hag tegen meerdere media. "Maar zoals ik het nu zie, gaan ze het niet halen. Nee, ook niet 1 van de 2."

Van de Beek herstelt van een bovenbeenblessure en hoopt deze week weer bij de groepstraining aan te kunnen sluiten. Als dat lukt, is hij komende zondag tegen PSV wel beschikbaar. Mazraoui liep onlangs met Jong Marokko een knieblessure op en lijkt het duel met de Fransen ook niet te halen.

Keuzes

Afgelopen zaterdag koos Ten Hag ervoor om Sergiño Dest en David Neres buiten de basiself te laten. De jonge rechtsback en de Braziliaan sloten na een lange reis, en overbrugging van 9 uur tijdsverschil, pas laat weer aan in Amsterdam.

Goede voorbereiding

Lille beleefde net als Ajax een succesvolle generale voor het CL-duel van dinsdag. De Franse ploeg won vrijdagavond al met 2-1 thuis van Angers. Na 5 duels staat Lille met 9 punten in de subtop van Ligue 1.