🎥 | Voor Erik Ten Hag is maar 1 titel het belangrijkst: 'Dat staat bovenaan'

admin • 21:33, 09-02-2020 / Laatste Update: 15:27, 08-01-2024

Ajax-trainer Erik ten Hag doet met zijn ploeg nog mee om 3 prijzen, maar toch is er 1 prijs die hij het liefste wil winnen: de landstitel. Vorig seizoen pakte Ajax haar 34e kampioenschap in de Eredivisie en volgens Ten Hag heeft nummer 35 prioriteit, zo laat hij weten in het Ziggo Sport-programma Rondo. Ook ging hij in over zijn eigen toekomst.

"Voor ons is het kampioenschap ook het belangrijkste", zo doelt Ten Hag op hetzelfde dilemma waar Liverpool nu in verkeert. "Dat staat bovenaan. Maar tegelijkertijd willen we voor elke titel gaan en we willen elke wedstrijd winnen en daarvoor hebben we een selectie. Dus we moeten niet zeuren als spelers er niet bij zijn, want dan moeten anderen het doen."

Toekomst Ajacieden

Maar dat is niet het enige. Ook werd er gevraagd naar zowel de toekomst van enkele spelers, als naar die van de trainer zelf. Daar zegt Erik ten Hag het volgende over. "Waar ik mee bezig ben is dit seizoen, presteren in het nu. En wat er verder in de toekomst gebeurt is niet belangrijk, dat zien we in de zomer wel. Maar ik heb het naar m'n zin bij Ajax, ik weet wat eraan komt en er komt een bulk talent aan. Dus ik denk dat Ajax volgend jaar ook weer een geweldig elftal heeft."

Eerder liet hij zich ook uit over de situatie van Daley Blind. Dat is allemaal hier terug te luisteren.