Ethische commissie van de FIFA schorst Jack Warner levenslang

Ethische commissie van de FIFA schorst Jack Warner levenslang

admin • 16:00, 29-09-2015 / Laatste Update: 23:40, 12-12-2023

De ethische commissie van de FIFA heeft Jack Warner voor het leven geschorst. De 72-jarige bestuurder uit Trinidad en Tobago wordt genoemd in verschillende schandalen rondom de wereldvoetbalbond. Warner heeft sinds 2011 geen functie meer in het voetbal.

Illegale financiële transacties

Naar aanleiding van het rapport van de FIFA over de toewijzing van het WK 2018 en 2022 besloot de ethische commissie Warner levenslang te schorsen. Volgens de commissie heeft de bestuurder verschillende keren misbruik gemaakt van zijn machtige positie om zelf geld te verdienen. ''Hij was betrokken bij verschillende illegale financiële transacties'', staat in een verklaring.

Omkoping, corruptie en fraude

Warner was een van de vicevoorzitters van de FIFA en was jarenlang de baas van de Noord- en Midden-Amerikaanse voetbalbond CONCACAF. Hij is voor vele misdrijven aangeklaagd, waaronder omkoping, corruptie en fraude.

Afgelopen vrijdag stelde de rechtbank op Trinidad en Tobago de beslissing of Warner mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten uit tot december door een administratief foutje.

Lees ook: Deze topsporters wisten de afgelopen tien jaar het meeste geld binnen te harken

Lees ook: Pirlo heeft geheime truc op FIFA16 (video)

Lees ook: Trailer van de Ronaldo-film is uit (video)