Faber ergert zich te pletter aan zijn spelers: 'Dit heb ik in 30 jaar niet vaak meegemaakt'
i

ANP Sport

Faber ergert zich te pletter aan zijn spelers: 'Dit heb ik in 30 jaar niet vaak meegemaakt'

admin • 18:03, 24-01-2020 / Laatste Update: 16:50, 08-01-2024

Trainer Ernest Faber verwacht van zijn team dat het drama tegen NAC in het potje tegen FC Twente even goed rechtgezet wordt. Op de persconferentie, een dag na het verloren bekerduel, maakte hij een deel van zijn spelersgroep met de grond gelijk.

,,Ik mis soms de trots om voor deze club te spelen”, zei hij over een paar spelers. ,,PSV is een warme, mooie, fijne en betrouwbare club, vind ik. Het was PSV onwaardig wat we tegen NAC hebben laten zien. We moeten weerbaarder zijn, daarvoor zit je ook bij PSV. We vallen veel te ver weg. Als het tegenzit, vechten we tegen onszelf in plaats van met elkaar. De fase van praten is voorbij en het wordt tijd dat we het gaan doen met zijn allen. We moeten onszelf revancheren voor de wanprestatie bij NAC.”

'Niet vaak meegemaakt'

,,Ik ben nu meer dan 30 jaar aan deze club verbonden. Dit heb ik nog niet vaak meegemaakt. Ik mis de trots om voor deze club te spelen en verwacht iets meer dan ik gisteren gezien heb.” Faber gaf donderdagavond aan dat als spelers niet graag voor de club spelen, ze beter weg kunnen gaan. ,,Daar sta ik nog steeds achter. Het is graag of niet. In alle opzichten. Wil je niet graag voor deze club spelen en komt er iets voorbij, dan is het tijd om naar John de Jong te gaan."

De PSV'ers hebben in de ogen van Faber eerder dit seizoen laten zien dat ze een hoog niveau kunnen halen: "Er is voldoende talent aanwezig, maar met alleen talent kom je er niet. Structuur is iets waar je op terug kunt vallen en dat is wat ik gisteren heb gemist. Als je de basis vergeet, ben je verkeerd bezig. "

Toekomst

Nu het seizoen definitef verloren is, denk PSV na over de toekomst ,,Gaan we doorselecteren, kijken wat de toekomst brengt? Zijn er nog versterkingen mogelijk? ,We hebben nu in ieder geval spelers nodig die er nog voor willen gaan. We hebben een bijna fitte selectie en dan heb ik het over houding en gedrag, hoe spelers zich presenteren. Sommigen steken er extra energie in en dat is nu het belangrijkste.”