Fans en fotograaf zien Arjen Robben trainen bij Bayern München
i

BSR Agency

Fans en fotograaf zien Arjen Robben trainen bij Bayern München

Martijn Baars • 15:13, 12-06-2020 / Laatste Update: 10:27, 07-01-2024

De fans van Bayern München die buiten het complex een glimp probeerden op te vangen van de training, konden hun ogen donderdagmiddag niet geloven. Liep Arjen Robben daar weer over de velden aan de Säbener Strasse? 

Een fotograaf van de krant Bild had het antwoord: het was inderdaad Robben die onder begeleiding van een medewerker van de club het veld op stapte. De 36-jarige Groninger nam vorig jaar afscheid. Van Bayern München én van het profvoetbal. Ook PSV wist hem niet te verleiden om in Eindhoven nog een jaartje door te gaan.

Fit blijven

De man die Bayern in 2013 de eindzege in de Champions League bezorgde met de winnende treffer in de finale tegen Borussia Dortmund wil echter wel fit blijven. Robben deed enkele maanden geleden via een videoverbinding al eens mee tijdens een groepstraining van Bayern München, toen de voetballers vanwege de coronacrisis allemaal thuis moesten blijven.

Geen terugkeer

Donderdag trainde hij onder begeleiding een uurtje voor zichzelf aan de Säbener Strasse. De toeschouwers zagen van afstand hoe Robben de training afsloot met zijn handelsmerk: een dribbel, naar binnen trekken en met links de bal in de kruising jagen. Volgens Bild is de Groninger niet in training voor een terugkeer in het profvoetbal, hoewel er onlangs vanuit Brazilië (Botafogo) wel interesse in hem was. Fit blijven en af en toe lekker voetballen, dat is het doel.