Fans mogen weer naar de stadions, maar Anderlecht houdt de deuren op slot
i

BELGA

Fans mogen weer naar de stadions, maar Anderlecht houdt de deuren op slot

Martijn Baars • 15:59, 24-07-2020 / Laatste Update: 15:20, 05-01-2024

Anderlecht houdt in augustus het eigen stadion dicht voor publiek. Dat betekent dat de thuiswedstrijden in de Jupiler Pro League tegen Excelsior Moeskroen (16 augustus) en KAS Eupen (23 augustus) zonder publiek in Brussel worden afgewerkt.

Op basis van de huidige regelgeving in het coronabeleid kunnen in België in principe 400 fans in een voetbalstadion plaatsnemen om een wedstrijd te bekijken. De verwachting was dat het aantal vanaf augustus zou stijgen naar 800 personen. Het coronavirus is in België weer in opmars en de Nationale Veiligheidsraad besloot daarom donderdag die versoepeling tot zeker 1 september uit te stellen.

Geen fans welkom

Het bestuur van Anderlecht heeft nu bepaald dat de tribunes op het eigen complex sowieso in augustus leeg blijven. Naast de spelers en stafleden van beide teams zijn alleen de delegaties van beide clubs, de medewerkers van de tv-productie, de media en de noodzakelijke operationele medewerkers welkom op het Lotto Park.

Recente ontwikkelingen

"We hebben deze moeilijke beslissing genomen na de recente ontwikkelingen van de pandemie”, zegt topman Karel Van Eetvelt van Anderlecht. "Samen met de gemeente kiezen we ervoor om het algemeen belang te dienen door zo weinig mogelijk risico’s te nemen op het vlak van de volksgezondheid.”