🎥 | Samenvatting: FC Barcelona in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Eibar

Robert Hüsken • 22:18, 29-12-2020 / Laatste Update: 13:31, 05-01-2024

Trainer Ronald Koeman en middenvelder Frenkie de Jong hebben met FC Barcelona een nieuwe tik gekregen in de Primera Divisíon. De thuiswedstrijd tegen laagvlieger Eibar eindigde namelijk in een gelijkspel: 1-1. Lionel Messi keek vanaf de tribune toe.

Voor rust leek Barcelona twee keer op voorsprong te komen, maar beide keren ging het feest van Martin Braithwaite niet door. De Deense spits schoot eerst een makkelijk gegeven penalty naast en dacht dit even later te herstellen door te scoren, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Dikke blunder

Na rust kreeg basisspeler Frenkie de Jong een enorme kans op de openingstreffer, maar de Oranje-international schoot de rebound veel te slap in. Aan de andere kant was het kort daarop wel raak: Kike García strafte deze dikke blunder van Ronald Araújo feilloos af.

6de

Niet veel later tekende Ousmane Dembélé, halverwege ingevallen voor Sergiño Dest, voor de gelijkmaker. Door het gelijkspel blijft FC Barcelona op de tegenvallende 6de plaats in La Liga staan. De achterstand op koploper Atlético Madrid, dat ook nog eens 2 duels minder heeft gespeeld, bedraagt 7 punten.