FC Twente in de problemen voor Ajax-uit
i

Pro Shots

FC Twente in de problemen voor Ajax-uit

Martijn Baars • 18:23, 09-02-2018 / Laatste Update: 12:48, 12-12-2023

FC Twente gaat het zondag heel moeilijk krijgen om het sterkste elftal tegen Ajax op te stellen. De Enschedese club heeft namelijk kei veel blessures.

Rechtsback Cristian Cuevas kreeg tegen AZ de rode kaart en is er dus in Amsterdam sowieso niet bij. Door de namen van Oussama Assaidi, Stefan Thesker en Mounir El Hamdaoui kan ook een streep.

[poules_game teasertext="" team="fc-twente" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]

Vraagtekens

Daarnaast staan er vraagtekens achter de namen van Adam Maher en Fredrik Jensen. "Fredrik was vanochtend (vrijdag) ziek en hebben we naar huis gestuurd. Adam heeft last van zijn hamstring. Morgen (zaterdag) beslissen we of zij inzetbaar zijn", zegt trainer Gertjan Verbeek op de website van de club. Ook de coach zelf is geschorst.

Holla

Eén klein lichtpunt voor FC Twente: Danny Holla is wel weer hersteld van zijn blessure en keert terug in de selectie.

Goede stats voor Twente

FC Twente heeft dit seizoen een goed record tegen Ajax. In de competitie scoorde Thesker 2 keer, waardoor het in Enschede in 2-2 eindigde. In de beker schakelde de ploeg de Amsterdammers uit na strafschoppen. In de Arena is aan de andere kant al 5 keer op rij verloren.