'Feyenoord-'fans' bekogelen Rotterdamse politie met vuurwerk en bedreigen journalisten'

Twitter.com

Martijn Baars • 18:18, 02-04-2017 / Laatste Update: 08:22, 07-01-2024

Het is onrustig in het centrum van Rotterdam. Fans van Feyenoord trokken halverwege de middag massaal naar het Stadhuisplein om de wedstrijd van hun club tegen Ajax te bekijken. Maar, waarschijnlijk gesterkt door het slechte resultaat, werd het al snel onrustig.

De al aanwezige politie werd volgens de NOS bekogeld met vuurwerk en journalisten werden bedreigd. Daarna is de Mobiele Eenheid (ME) naar het Stadhuisplein gereden en zijn er extra agenten opgeroepen.

Slecht Feyenoord

Ajax scoorde al in de eerste minuut de 1-0 en kwam voor rust zelfs op een 2-0 voorsprong. Feyenoord was geen schim van de ploeg die de afgelopen maanden onverzettelijkheid toonde. De nederlaag in De Klassieker betekent ook weer een nieuwe impuls in de titelstrijd.

Feyenoord blijft koploper en ziet Ajax naderen tot 3 punten. PSV volgt op 5 punten van de Rotterdammers.