Feyenoord keert zondag het tij tegen Roda JC
i

Pro Shots

Feyenoord keert zondag het tij tegen Roda JC

Bart van der Wijst • 15:54, 19-02-2016 / Laatste Update: 11:56, 12-12-2023

Wie heeft hier een voorspellende gave? Dat gaan we nog zien. Ook leuk is het om te bekijken wat de algemene verwachtingen zijn van Sportnieuws-gamers. Speelronde 24 van de eredivisie staat voor de deur. Dat betekent dat we weer in de glazen bol mogen kijken. Wat denken de bezoekers van Sportnieuws van de wedstrijden?

Denk jij de eredivisiewedstrijden goed te kunnen voorspellen? Doe dan mee aan onze Eredivisie-game en maak kans op mooie prijzen! Zo wordt er elke week een tegoedbon van 50 euro verloot voor Sportdirect.com en voor de liefhebbers die over een heel seizoen willen spelen hebben we ook een game. De winnaar daarvan wint een tablet!

Speelronde 24 wordt afgetrapt in de Hofstad, Den Haag. Daar spelen ADO Den Haag en PEC Zwolle het eerste eredivisieduel van het weekend. Verder zijn er op zaterdag interessante duels om de strijd om Europees voetbal. Zo treft AZ in eigen huis FC Groningen, terwijl Heerenveen en NEC in het Abe Lenstra gaan uitvechten wie de drie punten pakt. Elders speelt PSV tegen Heracles. Op zondag zijn de ogen gericht op Feyenoord, dat maar liefst zeven (!) keer achter elkaar verloor. Die ploeg neemt het op in de eigen Kuip tegen Roda JC.

Lees hier de voorbeschouwing van het aankomende eredivisie weekend.

Voorspellingen

In het Kyocera stadion gaan ADO Den Haag en PEC Zwolle uitvechten wie er drie punten bij mag schrijven. De thuisploeg won vorige week dankzij debutant Dennis van der Heijden van Excelsior (2-4). De ploeg uit Zwolle won daarentegen vrij eenvoudig van Feyenoord met 3-1. Het merendeel van de stemmers van de Eredivisie-game verwacht een zege voor PEC. Een percentage van 56 procent verwacht een zege van de uitploeg, terwijl 24 procent gokt op een overwinning van ADO. De overgebleven bezoekers (20 procent) gaan uit van een gelijkspel. Een ander, meer opmerkelijk, feit is dat 19 procent van de bezoekers ADO ziet als unfairplay team. Dat houdt in dat ze verwachten dat de Hagenezen de meeste kaarten pakken deze eredivisiespeelronde.

[poules_game game="2464"]

AZ - FC Groningen

AZ is op dit moment 'on fire' in de eredivisie. De ploeg, waar Vincent Janssen momenteel in supervorm steekt, won vorige week in een spectaculair duel van Heracles (3-6). Dat is dan ook de reden dat tachtig procent van de bezoekers uitgaat van een 'normale' zege van AZ. FC Groningen verloor vorige week. De Noorderlingen gingen in het thuisduel, wat werd gespeeld op een dramatisch veld, tegen Ajax met 1-2 onderuit. De kans dat zij winnen is dus volgens de bezoekers ook miniem, slechts negen procent bracht een stem uit op de ploeg van Erwin van de Looi. Met elf procent, denken meer mensen dat het een gelijkspel wordt dan dat Groningen met een overwinning aan de haal gaat.

PSV - Heracles Almelo

De naam van de Eindhovenaren is momenteel terug te vinden op de bovenste plaats van de ranglijst. Daarom is het ook niet zo gek dat maar liefst 95 (!) procent van de bezoekers op PSV heeft gestemd, als het gaat om een overwinning. De ploegen troffen elkaar al twee keer eerder dit seizoen. Eén keer voor de competitie, en één keer voor de beker. De eerste ontmoeting wonnen de Heraclieden (2-1), de andere PSV (2-3). Heracles, de ploeg die nog altijd knap derde staat, heeft een percentage van 4 procent winstkans volgens de stemmers. De overigen denken dat het gelijk wordt.

[poules_game game="2625"]

sc Heerenveen - NEC

NEC treft Heerenveen, oftewel de nummer acht treft de nummer 12 van de ranglijst. Voor Heerenveen is het een seizoen met pieken en dalen. De ene week wint men van Feyenoord, terwijl een andere week weer kansloos wordt verloren van Twente. NEC daarentegen maakt een topseizoen mee. De promovendus staat op een knappe achtste plaats en wist al enkele goede resultaten neer te zetten. Vorige week werd weliswaar verloren van PSV (1-3), maar toch denkt een kwart van de gamers dat de Nijmegenaren gaan winnen. Dat is echter niet het hoogste percentage, want zestig procent gaat uit van een zege van Heerenveen.

Feyenoord - Roda JC

Is de gifbeker voor Feyenoord helemaal leeg? Als het aan de bezoekers van Sportnieuws ligt wel. De Rotterdammers vestigden vorige week wederom een nieuw record, door voor de zevende achtereenvolgende keer te verliezen. Toch denkt 85 procent van de stemmers dat Feyenoord het tij zondag gaat keren tegen Roda. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst versloeg de Limburgers wel in de strijd om de KNVB-beker twee weken geleden (0-1). De overigen, zeven procent, hopen op een zege van Roda JC. De anderen gaan voor een gelijkspel.

[poules_game game="2631"]

Denk jij de eredivisiewedstrijden goed te kunnen voorspellen? Doe dan mee aan onze Eredivisie-game en maak kans op mooie prijzen! Zo wordt er elke week een tegoedbon van 50 euro verloot voor Sportdirect.com en voor de liefhebbers die over een heel seizoen willen spelen hebben we ook een game. De winnaar daarvan wint een tablet!