Feyenoord met Van der Heijden tegen Cambuur

Feyenoord met Van der Heijden tegen Cambuur

16:02, 16-08-2015 / Laatste Update: 05:07, 13-12-2023

LEEUWARDEN (ANP) - Feyenoord begint zondag met Jan-Arie van der Heijden in de basis aan de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De transfervrij aangetrokken verdediger vormt in Leeuwarden het centrum met Sven van Beek. Terence Kongolo verhuist naar de linkerkant, wat ten koste gaat van Miquel Nelom. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zijn elftal verder ongewijzigd gelaten ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd vorige week tegen FC Utrecht (3-2).

Aanvoerder Dirk Kuijt vormt de voorhoede met Colin Kazim-Richards en Bilal Basaçikoglu. De twee laatste aanwinsten van Feyenoord, Michiel Kramer en Eric Botteghin, zitten in Leeuwarden op de bank. Lex Immers is hersteld van een enkelblessure en krijgt in de wedstrijdselectie de voorkeur boven Anass Achahbar. Eljero Elia moet eerst minuten maken bij de beloften voordat hij kan debuteren.

Bij Cambuur vormen Calvin Mac-Intosch en Marvin Peersman het nieuwe centrale duo achterin. Etiënne Reijnen werd deze week verkocht aan FC Groningen. Kai Heerings is gepasseerd.

Lees ook: Cristiano Ronaldo flirt met 16-jarige(!) schoonheid

Lees ook: ‘Eva Carneiro heeft mijn leven verwoest, ze sliep met Chelsea-speler’

Lees ook: ‘Bij kampioenschap Feyenoord staan Jan en ik met blote piemel in hofvijfer’