Fortuna haalt vrijetrappenspecialist van MVV voor eredivisie-avontuur: 'Past goed bij ons'
i

Proshots

Fortuna haalt vrijetrappenspecialist van MVV voor eredivisie-avontuur: 'Past goed bij ons'

Trevor Wagener • 15:56, 11-05-2018 / Laatste Update: 18:41, 08-01-2024

De kersverse eredivisionist Fortuna Sittard neemt verdediger Alessandro Ciranni over van Jupiler League-club en eeuwige rivaliserende buurman MVV. De 22-jarige Ciranni tekende een contract voor 3 seizoenen bij de promovendus.

"Alessandro is een getalenteerde jonge speler met veel groeipotentieel. Daarbij is hij aanvallend ingesteld, waarbij zijn snelheid natuurlijk goed van pas komt. Echt een speler die goed past in de lange termijn strategie van de club", aldus Fortuna-voorzitter Isitan Gün op de clubsite.

Naam maken

Ciranni liet aan FOX Sports weten zich volgend jaar te willen laten zien in de Eredivisie. "Samen met mijn medespelers wil ik ervoor zorgen dat we ons volgend seizoen handhaven en een rol van betekenis kunnen spelen. We gaan niet 'zomaar' meedoen."

Tijd om te spelen

De back met Italiaanse roots wil vooral minuten maken. "Ik wil mijn steentje bijdragen door zoveel mogelijk te spelen. Daarnaast heb ik een naam hoog te houden als het gaat om vrije trappen. Die naam wil ik ook in de Eredivisie hooghouden!" Ciranni speelde sinds 2016 voor de club uit Maastricht. De Belg doorliep daarvoor de jeugdopleiding van KRC Genk.