Fran Sol haalt opgelucht adem: 'Onvoorstelbaar zoveel geluk ik heb'
i

ANP Pro Shots

Fran Sol haalt opgelucht adem: 'Onvoorstelbaar zoveel geluk ik heb'

Martijn Baars • 09:01, 03-11-2017 / Laatste Update: 00:31, 09-01-2024

Willem II-speler Fran Sol heeft een chaotische week achter de rug, maar na een operatie aan een testikel is hij inmiddels opgelucht. 'Onvoorstelbaar zoveel geluk ik heb'.

Van Willem II mocht Fran Sol eigenlijk nog niet praten. Maar bij het Spaanse radiostation Cadena Ser deed hij dat wel. ,,Ik ben de gelukkigste man ter wereld’’, zei hij na het horen van het nieuws dat hij ‘schoon’ is. ,,Toen er een zwarte vlek bij mijn testikel werd ontdekt, kreeg ik te horen dat het maar in 1 van de 10 gevallen niet kwaadaardig is. Dan kun je je voorstellen hoe enorm groot mijn vreugde nu is. Die is te groot om echt onder woorden te brengen.’’

De 25-jarige spits van Willem II vertelde donderdagochtend voor de training ook graag in Nederland zijn verhaal te willen doen. Maar hij kreeg van de Tilburgse club, die het hield op een statement op de eigen website geen toestemming. Dat veranderde ook later op de dag niet, toen directie en medische en technische staf zich over het protocol bogen.

Verbazing

Dat Sol tegenover Cadena Ser zo open was, wekte bij Willem II veel verbazing. De Spanjaard vertelde dat hij voor een routinecontrole naar het ziekenhuis ging, omdat hij al een tijdje bezig was om vader te worden. ,,Dan hoor je dat er bij je testikel een zwarte vlek zit, die verwijderd moet worden. Het was mogelijk een tumor. Vanaf dat moment verkeerde ik in grote onzekerheid’’, aldus de Madrileen.