Frankrijk heeft supersterren niet nodig voor zege op Ierland

Photo News

admin • 01:10, 29-05-2018 / Laatste Update: 10:24, 08-01-2024

Zonder grote namen als Antoine Griezmann, Paul Pogba en N'Golo Kanté heeft Frankrijk in een eenzijdig duel afgerekend met Ierland: 2-0.

De bus parkeren

Het duel moet voor bondscoach Didier Deschamps vooral nuttig zijn geweest om enkele van zijn reserves aan het werk te zien en voor een test tegen landen die op het WK de 'bus' voor het doel parkeren. Ierland verdedigde 90 minuten met man en macht, maar boog toch door doelpunten van Olivier Giroud en Nabil Fekir.

Vertrouwen tanken

Giroud scoorde in 3de instantie nadat hij bij een corner hoog boven de Ierse verdedigers uit torende. Even later verdubbelde Fekir de marge dankzij een enorme blunder van doelman Colin Doyle. In de matige 2de helft vielen Griezmann, Pogba en Ousmane Dembele nog in bij de ploeg van Didier Deschamps. Frankrijk begint het WK op 16 juni met een wedstrijd tegen het Australië van bondscoach Bert van Marwijk. De andere landen in groep C zijn Denemarken en Peru.