Frankrijk volgt Eredivisie: geen voetbal meer dit seizoen
i

BSR Agency

Frankrijk volgt Eredivisie: geen voetbal meer dit seizoen

Martijn Baars • 17:45, 28-04-2020 / Laatste Update: 03:45, 08-01-2024

In Frankrijk heeft de politiek ook besloten om alle grote evenementen tot eind juli te verbieden in verband met het coronavirus. Dat gaat dus ook ten koste van het uitspelen van de Franse voetbalcompetities; de Ligue 1 en Ligue 2.

De Franse minister-president Édouard Philippe maakte dinsdag bekend dat er, op z'n vroegst, begin augustus gevoetbald mag worden in Frankrijk. Daarmee maakte hij indirect een einde aan de Ligue 1, de 1e van de 5 ‘grote’ Europese competities die gestopt wordt. Franse media schrijven dat de bond snel bij elkaar komt om knopen door te hakken over de beslissingen in de competities, wat in de Eredivisie al zo'n probleem opleverde.

Toulouse

Ook in Frankrijk kan het zomaar een lastig parket worden om te beslissen hoe het seizoen eindigt. Paris Saint-Germain heeft met een wedstrijd minder gespeeld liefst 12 punten meer dan achtervolger Olympique Marseille. Onderin staat Nimes met 27 punten op de plek die leidt tot een promotie/degradatieduel. Amiens en Toulouse, respectievelijk 23 en slechts 13 punten, staan op de degradatieplekken. Toulouse zal dus hopen op een RKC-scenario.

Ligue 2

In de Ligue 2 is het spannend aan kop, met FC Lorient dat koploper is met 54 punten en naaste belagers RC Lens (53), AJ Ajaccio (52), Troyes (51) en Clermont Foot (50) in de buurt.