Franse media zeer lovend over Matthijs, Donny en Frenkie
i

Pro Shots

Franse media zeer lovend over Matthijs, Donny en Frenkie

admin • 23:10, 08-09-2018 / Laatste Update: 03:08, 06-01-2024

De 3 jonge Ajacieden worden de hemel ingeprezen door de Franse kranten. Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt gaan het Nederlands Elftal weer groot maken, volgens de media.

Kranten zoals Ouest France en L'Equipe zien in de Jong, de Ligt en van de Beek de toekomst. "De pas 19-jarige draagt de aanvoerdersband bij zijn club Ajax en verbaast iedereen met zijn volwassen overkomen en leiderschapskwaliteiten," aldus Ouest France over de Ligt.

Frenkie

Ook worden er veel lovende woorden gesproken over de Oranje-debutant. "Het kostte Frenkie de Jong slechts 1 actie om zijn vaardigheden te tonen. De assist op Memphis Depay verklaart direct waarom de middenvelder zich, evenals teamgenoot De Ligt, in de nadrukkelijke interesse van FC Barcelona weet te spelen. Gezien de kwaliteiten van De Jong lijkt het een kwestie van tijd voordat hij in het Barça-shirt te bewonderen is."

Lees ook: Waarom Frenkie de Jong vanaf nu áltijd in de basis van Oranje moet staan

Donny

Over van de Beek zijn ze iets minder enthousiast, maar nog steeds super lovend. L'Equipe noemt de middenvelder 'een typisch product uit de Ajax-opleiding'.