Frenkie de Jong zit ondanks wissel wel weer bij Barça-selectie voor duel met Leganes
i

BSR Agency

Frenkie de Jong zit ondanks wissel wel weer bij Barça-selectie voor duel met Leganes

Martijn Baars • 15:02, 15-06-2020 / Laatste Update: 09:24, 05-01-2024

Frenkie de Jong zit gewoon bij de selectie van FC Barcelona voor de competitiewedstrijd tegen Leganés. De middenvelder van Oranje vroeg zaterdag bij de hervatting van La Liga tegen Mallorca in de slotfase om een wissel, omdat hij lichte klachten had.

De Jong stond een dag later bij de uitlooptraining echter al weer op het veld en trainer Quique Setién nam hem ook op in zijn selectie van 23 spelers voor het duel met Leganés.

Coronabreak

Barcelona, de koploper van de Spaanse competitie, ontvangt de nummer 19 van de ranglijst in een leeg Camp Nou. De ploeg van Setién hervatte de competitie, na een onderbreking van 3 maanden vanwege het coronavirus, met een overtuigende zege op Mallorca (0-4). Barça heeft 2 punten voorsprong op Real Madrid, dat zondag Eibar met 3-1 versloeg en het donderdag opneemt tegen Valencia.

Rouleren

Setién heeft aangekondigd dat hij van plan is om spelers te gaan rouleren in zijn basisteam in verband met het drukke programma dat zijn ploeg wacht na de coronapauze. Luis Suárez maakte tegen Mallorca als invaller zijn rentree. De spits uit Uruguay moest begin dit jaar een knieoperatie ondergaan.