'Frenkie is het heden en de toekomst van FC Barcelona'
i

ANP

'Frenkie is het heden en de toekomst van FC Barcelona'

admin • 15:59, 24-12-2019 / Laatste Update: 08:50, 08-01-2024

Barcelona-trainer Ernesto Valverde is zeer tevreden over het 1e half jaar van Frenkie de Jong. Valverde verwacht nog wel meer van de oud-Ajacied. "Hij kan nog meer geven. Zeker in het strafschopgebied van de tegenstander."

"Frenkie heeft de kwaliteiten om óók in de laatste meters nog betrokken te zijn bij onze aanval. Daarin kan De Jong zich nog wel verbeteren”, aldus Valverde. Tot nu toe staat de teller van Frenkie op 1 doelpunt en 2 assists in 24 wedstrijden voor Barça.

Toekomst en het heden

"Frenkie is het heden en de toekomst van Barcelona. Een jonge speler met veel energie", krijgt De Jong te horen van zijn trainer. "Hij beweegt naar voren en naar achteren en houdt de organisatie van het team zo bij elkaar. Frenkie raakt steeds beter gewend aan onze manier van spelen." Zelf ziet Frenkie De Jong het wel zitten om in de toekomst weer samen met Matthijs de Ligt bij een club te ballen.

Engeland, Frankrijk, Spanje

Het had maar weinig gescheeld of Barcelona was Frenkie misgelopen. "Het zou Manchester of Parijs worden. Maar hij was er nog niet uit", onthult de vader van Frenkie tegenover het AD. "Hij zag Barcelona niet zitten, omdat hij de indruk had dat ze hem niet echt nodig hadden en op de bank zou belanden."

Toch kon Frenkie de verleiding van zijn droomclub uit Catalonië niet weerstaan. "In 2018 liepen we die zomer voorbij Camp Nou", vervolgt De Jong senior. "Ik vroeg Frenkie; wat als je hier echt eens zou spelen? Je moest zijn gezicht eens zien. Maar dat was nog echt niet voor te stellen toen." Tegenwoordig speelt Frenkie de sterren van de hemel bij Barcelona en is zijn trainer vol lof over hem. Maar toch begon het begin met Valverde stroef. "Voor de voorbereiding begon, had de trainer niet 1 keer met hem gesproken. Nooit."