Geen grap: Chinese ninja mogelijk nieuwe directeur ADO

Geen grap: Chinese ninja mogelijk nieuwe directeur ADO

admin • 17:01, 06-12-2016 / Laatste Update: 09:07, 07-01-2024

De soap rondom ADO Den Haag loopt nog lang niet op zijn eind. Eigenaar Hui Wang wil wijzigingen doorvoeren binnen de directie van de Haagse club en de beoogde nieuwe directeur van ADO moet een Chinese vechtsporter worden.

Dat schrijft VI. Bao Xian Fei is zijn naam, jullie kennen hem vast van de Chinese speelfilm Fighting Fish, want naast vechtsporter is hij ook acteur en regisseur.

Geëmigreerd

Bao Xian Fei woont en werkt al enige jaren in Nederland. Hij is meervoudig kampioen in de Chinese vechtsport Wushu. Oppassen dus, en na zijn emigratie produceerde hij ook nog enkele films. Wolf en Rabat, om maar eens 2 titels te noemen, zijn waarschijnlijk zijn bekendste.

Nieuwe directeur

Terug naar het zakelijke plaatje. Het is duidelijk dat de Chinezen er alles aan doen om de club naar hun hand te zetten. Daar hoort de aanstelling van onze vechtvriend bij. Wang wil naast Bao Xian Fei nog een tweede directeur toevoegen, dat zou Zheng Lee moeten worden. Die liep al langer in Den Haag rond om de communicatie tussen China en Nederland beter te laten verlopen.

Rechtszaken 

Een goed huwelijk lijkt het niet meer te gaan worden tussen ADO en Wang. De komende tijd staan er een aantal rechtszaken gepland. ADO spande een kort geding aan omdat de Chinezen maar niet met het beloofde geld komen.

Andersom willen de Chinese investeerders Jan-Willem Wigt, oud directeur van de club, aanklagen wegens mismanagement in zijn ADO-periode.