Geen voetbalkennis, maar PC-deskundige gezocht als bondscoach Kameroen

Geen voetbalkennis, maar PC-deskundige gezocht als bondscoach Kameroen

admin • 18:32, 16-12-2015 / Laatste Update: 12:56, 07-01-2024

Kameroen zoekt een nieuwe bondscoach en plaatste maandag via Twitter een vacature. De nationale voetbalbond van het Afrikaanse land is niet de eerste in de voetbalwereld die het sociale medium daarvoor gebruikt. Opmerkelijker is waaraan de nieuwe bondscoach moet voldoen. Zo moet de trainer een goede kennis hebben van Word, PowerPoint en Excel. Dat is te lezen op de website van de Fédération Camerounaise de Football.

Naast de kennis van software moet de nieuwe bondscoach van Kameroen ook bereid zijn om permanent in het West-Afrikaanse land te wonen. Ook moet de trainer internationale ervaring hebben en prijzen hebben gewonnen als coach of als speler.

Commissie

De geïnteresseerde oefenmeesters hadden weinig tijd om te reageren, want de sollicitatiebrief moest dinsdag 15 december al binnen zijn. Kandidaten hadden dus maar een dag de tijd. Een commissie zal het aantal kandidaten terugbrengen tot vijf. Daarna benoemt de FCF de nieuwe bondscoach.

Volker Finke

De vacature ontstond eind oktober. Toen besloot de Kameroense voetbalbond om het aflopende contract van de Duitser Volker Finke niet te verlengen. Dat gebeurde slechts twee weken voor de start van de WK-kwalificatie. Mogelijk omdat met Tombi A Rolo Sidiki een nieuwe bondsvoorzitter aan de macht kwam. Kameroen kwam de tweede ronde van de WK-kwalificatie onder interim-trainer Alexandre Belinga wel door ten koste van Niger.

De nieuwe bondscoach heeft nog wel even de tijd om zijn spelers voor te bereiden voor de derde en tevens de laatste ronde. Pas op 24 juni volgend jaar vindt de loting plaats. Kameroen komt dan samen met 19 andere landen in een balletjeskom in Caïro. Er worden vijf groepen met vier landen geformeerd. De groepswinnaars gaan naar het WK van 2018 in Rusland.