Ghana woedend op scheidsrechter en dient protest in bij FIFA
i

ANP

Ghana woedend op scheidsrechter en dient protest in bij FIFA

admin • 14:13, 08-10-2017 / Laatste Update: 12:43, 05-01-2024

De Ghanese voetbalbond heeft geprotesteerd bij wereldbond FIFA over de Zuid-Afrikaanse scheidsrechter Daniel Bennett. Hij zou Ghana namelijk zwaar hebben benadeeld in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oeganda zaterdag, die eindigde in 0-0. Door dat gelijkspel kan Ghana een WK-ticket wel zo goed als vergeten.

Als Ghana wel gewonnen had, waren ze wel volop in de race gebleven voor een ticket en volgens de Ghanese voetbalbond is het de schuld van de scheidsrechter dat dat niet gebeurde. Bennett zou een loepzuiver doelpunt in blessure onterecht hebben afgekeurd, én de Ghanezen ook nog eens een overduidelijke strafschop door de neus hebben geboord.

Dwalingen

"Door deze en meerdere andere dwalingen van de scheidsrechter en zijn assistenten zien wij ons genoodzaakt de FIFA te vragen onderzoek te doen naar de officials", zegt de voetbalbond in een verklaring. Als het aan Ghana ligt, wordt de wedstrijd lekker overgespeeld.

,,Door deze en talrijke andere dwalingen van de scheidsrechter en zijn assistenten zien wij ons genoodzaakt de FIFA te vragen onderzoek te doen naar de officials'', aldus de bond in een verklaring. Ghana zou het duel het liefst overspelen.