🎥 | Go Ahead Eagles neemt pingels beter dan IJsselmeervogels en bekert verder

Trevor Wagener • 22:18, 23-01-2020 / Laatste Update: 14:11, 05-01-2024

Het was een heerlijk avondje bekervoetbal in Bunschoten-Spakenburg! Daar maakten IJsselmeervogels en Go Ahead Eagles er een waar bekerfeestje, of zeg maar thriller, van. Uiteindelijke zegevierde Go Ahead na het nemen van VEEL strafschoppen: 7-6! Na de reguliere speeltijd en 30 minuten verlengen stond het 1-1. De ploeg uit Deventer moet nu tegen FC Utrecht.

In de 1e helft gebeurde eigenlijk weinig spectaculairs. Go Ahead probeerde het wel, maar creëerde te weinig om nou echt van zich te laten spreken. 1 kansje van Alexander Bannink was het 'hoogtepunt', maar zijn poging - na een mooie actie, moet gezegd - werd gestopt.

Beste voor het 'laatst'

Na de pauze kon het figuurlijke vuurwerk afgestoken worden en de thuisploeg nam brutaal de leiding. Robbert Olijfveld scoorde in de 50ste minuut en het feest leek te kunnen beginnen voor de 'amateurs'. 10 minuten voor het einde maakte GAE toch gelijk, en hoe! Gino Bosz pegelde prachtig raak van een meter of 30.

Slot

Het beloofde een spannende slotfase te worden en dat werd het ook. In blessuretijd kopte 'Vogel' Jeffrey Buitenhuis nog nét naast. In de verlenging werd niet meer gescoord, 'Eagle' Maarten Pouwels raakte nog wel de paal. Er kwamen pingels: die werden door GAE beter genomen.

Voor Go Ahead Eagles miste Mael Corboz. Maikel de Harder miste vervolgens de beslissende pingel voor IJsselmeervogels en dus werd het sudden death. Aanvoerder Gillian Justiana miste de volgende pingel voor de thuisploeg, maar Pouwels miste daarna weer namens de Eagles. Vervolgens raakte beide ploegen hun strafschoppen, totdat Marciano van Leijenhorst miste namens de Vogels en GAE-keeper Hobie Verhulst raak schoot.