HAHA! Mambo No. 5 voetbalt bij Ebbsfleet United in Engeland
i

Twitter/@EUCofficial

HAHA! Mambo No. 5 voetbalt bij Ebbsfleet United in Engeland

admin • 15:02, 16-11-2017 / Laatste Update: 04:29, 08-01-2024

'Huh? Mambo No.5 en Ebbsfleet United? Wat hebben die nou met elkaar te maken?',  horen we jullie denken. Geloof het of niet, maar er speelt daar een verdediger - genaamd Yado Mambo - met rugnummer 5!

Na lang aandringen van fans en verschillende media heeft de Engelse voetbalclub Mambo dan eindelijk rugnummer 5 gegeven. ,,Zodat Mambo en nummer 5 dan eindelijk in perfecte, muzikale harmonie zijn", liet de club weten op hun website. 6 jaar geleden maakte hij al zijn debuut bij Ebbsfleet United, maar speelde nooit met nummer 5. Nu klopt het plaatje perfect met het liedje Mambo No.5 van Lou Bega.

Husselen

Omdat eigenlijk Dave Winfield nummer 5 op z'n rug had, moest er wel het een en ander gehusseld worden met de wedstrijdshirts. Daarnaast moeten de rugnummers ook altijd officieel geregistreerd worden in augustus en de club wilde geen boete riskeren om tussentijds de nummers te veranderen.

Eindelijk! 

De hele Mambo No.5-grap begon na een benefietwedstrijd tussen Ebbsfleet United en Leyton Orient, die werd uitgezonden op televisie. Omdat de club het land een plezier wilde doen door Mambo eindelijk rugnummer 5 te geven én ook nog iets wilde doen voor het goede doel, besloten ze meteen een exclusief Mambo No.5-shirt te veilen. Er is al 350 pond geboden en de opbrengst is voor onderzoek naar prostaatkanker in Engeland.