Hahn 'bang' voor Ajax: 'Als ze hier hetzelfde doen, wordt het heel moeilijk voor ons'

Hahn 'bang' voor Ajax: 'Als ze hier hetzelfde doen, wordt het heel moeilijk voor ons'

Martijn Baars • 19:24, 17-03-2017 / Laatste Update: 12:17, 08-01-2024

Ook Warner Hahn zat donderdag voor de televisie, kijkend naar de Europa League wedstrijd tussen Ajax en FC Kopenhagen (2-0). Vol bewondering.

,,Ik vond ze écht heel erg goed spelen”, zegt de door Feyenoord aan Excelsior verhuurde doelman, die zondag in eigen huis de Amsterdammers ontvangt. ,,Als ze hier hetzelfde op de mat leggen, wordt het heel moeilijk voor ons.”

'Heel de entourage is anders'

Of Ajax daartoe in staat is, betwijfelt de keeper echter. Niet zozeer omdat vermoeidheid de spelers af zal remmen. ,,Ze kunnen het goede gevoel van de winst meenemen. Maar ik denk dat ze het zichzelf moeilijk gaan maken. Van 50.000 toeschouwers gisteren, gaan ze er nu naar 4.000. Ze spelen op kunstgras, op een kleiner veld. Heel de entourage is anders. Die omschakeling is het grootste probleem dat zij hebben. Na zo’n week is het fijner om tegen een grote ploeg te spelen.”

[poules_game teasertext="" team="excelsior" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]

Lekker fel

En dus ziet Hahn kansen voor Excelsior, dat de punten in de degradatiestrijd hard nodig heeft. Voor een gelijkspel, of misschien wel meer. De 4-1 zege op Heerenveen heeft het vertrouwen opgekrikt op Woudestein. ,,We moeten opnieuw lekker fel zijn, er kort op zitten en zonder angst spelen, want we hebben niets te verliezen. Dan is een stuntje mogelijk.”

'Gun Feyenoord het beste'

Het zou goed nieuws zijn voor Feyenoord, de club waar Hahn deze zomer weer terugkeert. Puntverlies van Ajax zou de titelkansen van de club uit Rotterdam-Zuid immers vergroten. Al is de doelman daar naar eigen zeggen totaal niet mee bezig. ,,Ik gun Feyenoord het beste, maar wij hebben andere dingen aan ons hoofd. Wat zij doen, moeten ze zelf maar weten.”