Van Hanegem vindt 'De Jong-hype' overdreven: 'Trage spits die ballen kan doorkoppen'
i

Pro Shots / Action Images

Van Hanegem vindt 'De Jong-hype' overdreven: 'Trage spits die ballen kan doorkoppen'

admin • 07:50, 26-11-2018 / Laatste Update: 07:11, 08-01-2024

Luuk de Jong verscheen maandagochtend in alle Nederlandse kranten dankzij zijn fenomenale omhaal tegen sc Heerenveen. De spits van PSV draait een super seizoen. Met 12 doelpunten uit 13 wedstrijden, voert De Jong dan ook het topscorerslijstje van Nederland aan.

Maar volgens Willem van Hanegem moeten we allemaal niet zo doorslaan. ''Ik moet lachen om het feit dat mensen Luuk de Jong alweer vergelijken met spitsen van naam en faam'', stelt hij maandag in zijn column in het AD.

''Oké, hij draait een goed seizoen, nadat hij zeker anderhalf seizoen helemaal niet thuis gaf bij een elftal dat 9 van de 10 keer beter is dan de tegenstander'', vervolgt Van Hanegem. ''Dat was eigenlijk onvoorstelbaar. Nu neemt hij het voortouw, maakt zijn goals en die omhaal dit weekeinde was schitterend''.

''Maar we doen nu net alsof hij met zijn kopkracht niet meer te verdedigen is. Een trage spits die ballen kan doorkoppen, kom op zeg.''

Feyenoord-PSV

Volgend weekend staat de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV op het programma. Ondanks het gat van 13 punten tussen de beide teams, vreest Van Hanegem geen afslachting. ''Feyenoord kan zich in de eigen Kuip zondag vastbijten in een tegenstander, iets wat al vaker resultaat heeft opgeleverd''