Hecking moet proberen HSV weer naar de Bundesliga te brengen
i

BSR Agency

Hecking moet proberen HSV weer naar de Bundesliga te brengen

Bart van der Wijst • 16:41, 29-05-2019 / Laatste Update: 14:46, 07-01-2024

De zeer ervaren coach Dieter Hecking moet komend seizoen proberen Hamburger SV terug te loodsen naar de Bundesliga. De club die vorig jaar voor het eerst degradeerde heeft de 54-jarige trainer aangesteld als opvolger van Hannes Wolf.

Die was er, in de 7 maanden dat hij bij HSV werkte, niet in geslaagd de club terug te brengen op het hoogste niveau. De Hamburgers stonden er goed voor, maar zakten de laatste maanden gigantisch door het ijs.

Wir verpflichten Dieter #Hecking als Cheftrainer 🤝

Der 54-Jährige wird heute um 14 Uhr im Rahmen einer Pressekonferenz offiziell vorgestellt.#nurderHSV pic.twitter.com/xxTboH74Bv

— Hamburger SV (@HSV) 29 mei 2019

Ervaring genoeg

Hecking was de afgelopen 2,5 jaar trainer van Borusia Mönchengladbach, waarmee hij 1,5 week geleden als 5de eindigde in de Bundesliga. Daarvoor was hij onder meer werkzaam voor Alemannia Aachen, Hannover 96, FC Nürnberg en VfL Wolfsburg. Met die laatste club eindigde hij in het seizoen 2014/15 als 2de in de Bundesliga. Hecking zat als trainer inmiddels 419 duels op de bank in de hoogste Duitse voetbalklasse.

Bij HSV voetbalt onder anderen de Nederlander Rick van Drongelen. Volgens bronnen zou PSV, dat geïnteresseerd is, hem voor 5 miljoen euro over mogen nemen.