Heracles sleept naamgever stadion voor de rechter

Heracles sleept naamgever stadion voor de rechter

admin • 12:50, 25-09-2015 / Laatste Update: 07:28, 13-12-2023

Heracles wil definitief af van de naam Polmanstadion. De club stapt naar de rechter om het contract met naamgever van het stadion, Pim Polman, te laten ontbinden. Volgens Heracles-voorzitter Jan Smit komen de twee partijen er onderling niet uit.

Nieuwe naamgever

Projectontwikkelaar Polman heeft een contract dat hem tot en met februari 2019 als naamgever aan het stadion van Heracles verbindt. De naam is bij de uitbreiding van het stadion van de gevel verwijderd. Heracles wil van Polman af en heeft Asito en Kon. TenCate als nieuwe naamgevers achter de hand. Die willen veel meer betalen dan Polman.

Marktwaarde

Volgens Smit onderzoekt een advocaat nu de mogelijkheden om het contract voortijdig te laten ontbinden. De huidige marktwaarde van het stadion ligt volgens hem tussen 2,5 en 3 ton per jaar. "Dat ontvangen vergelijkbare clubs als ADO Den Haag en NAC ook van de naamsponsors van hun stadion." Polman liet onlangs weten dat hij jaarlijks 18.750 euro betaalt voor zijn naam op het stadion. "Plus 15.000 euro voor de binnenreclame en 4.000 euro voor de business stoelen".

'Vuil spel'

Polman reageert zeer emotioneel op de aankondiging van Smit dat Heracles naar de rechter wil. "Smit speelt een vuil spel. Hij stalkt mij zo ongeveer. Ik zeg het nog één keer: Ik wil mijn naam terug op de gevel en ik wil niet onderhandelen over iets anders. Het is een stel ondankbare figuren. In 1999 heb ik in één klap 4,5 ton betaald, het bedrag dat ze toen te kort kwamen om het stadion te kunnen bouwen. Anders was het er niet gekomen en waren ze nooit naar de eredivisie gepromoveerd. Die promotie hebben ze dus in zekere zin aan mij te danken, maar ik heb er nu alleen ellende van."

Lees ook: Kazim uit gevoelens op Instagram

Lees ook: '85 miljoen euro voor zaakwaarnemer Ronaldo'

Lees ook: Bijgelovige Barca-fans vervloeken populair geel uittenue