Hiddink gaat voor tweede record

Hiddink gaat voor tweede record

Harry Nijland • 14:03, 04-09-2014 / Laatste Update: 10:50, 13-12-2023

NIJMEGEN – Het Nederlands elftal heeft nog nooit een oefenwedstrijd van Italië gewonnen. Beide landen speelden twaalf keer vriendschappelijk tegen elkaar. La Squadra Azzura won zeven keer; vijf keer eindigde het in een gelijkspel.

 

De laatste keer dat beide landen elkaar troffen was in februari vorig jaar. Toen werd er na doelpunten van Jeremain Lens en Marco Veratti gelijkgespeeld. Nederland gaf de overwinning toen in de slotminuten weg. Beide landen troffen elkaar ook in diverse eindtoernooien, waarvan het EK in 2008 de mooiste was voor Oranje: 3-0 winst.

Vanavond zal Guus Hiddink zijn rentree maken als bondscoach van het Nederlands elftal. De ervaren coach fungeerde in een eerdere periode tussen 1995 en 1998 ook al als bondscoach van Oranje. De voetbaltrainer had gelijk met zijn aanstelling als bondcoach een record te pakken: hij is de oudste bondscoach voor Oranje. Vanavond wil hij graag zijn tweede record voor de KNVB halen door voor het eerst een oefeninterland te winnen van Italië. Gisteravond maakte Hiddink al de opstelling bekend voor de wedstrijd van vanavond.