Higuain nadert 30 treffers na dubbelslag tegen Genoa

REUTERS

admin • 21:28, 20-03-2016 / Laatste Update: 21:21, 12-12-2023

Gonzalo Higuain heeft Napoli zondag in het spoor van Juventus gehouden. De Argentijnse spits draaide in de thuiswedstrijd tegen Genoa (3-1) een achterstand om in een overwinning voor de Napolitanen. De ploeg van trainer Maurizio Sarri blijft de koploper uit Turijn daardoor op drie punten volgen.

Halverwege stond de thuisclub in Stadio San Paolo met 1-0 achter, door een vroeg doelpunt van Tomás Rincón. Higuain trok de stand vijf minuten na rust gelijk en zorgde er in de slotfase voor dat Napoli geen schade opliep in de titelstrijd. De Argentijn voerde zijn totaal dit seizoen in de Serie A op naar 29 doelpunten. In blessuretijd maakte Omar El Kaddouri de derde treffer voor de nummer twee van de Italiaanse competitie.

Juve

Juventus had zondagmiddag de stadsderby tegen Torino al met 4-1 gewonnen. Doelman Gianluigi Buffon werd voor het eerst sinds 10 januari weer eens gepasseerd.