Hiljemark mag van club geen interland spelen

Hiljemark mag van club geen interland spelen

admin • 18:21, 11-10-2015 / Laatste Update: 04:18, 13-12-2023

Oud-PSV'er Oscar Hiljemark mag van zijn club Palermo komende week niet meedoen met Zweden in de EK-kwalificatie-interland tegen Slovenië. Hij werd samen met zijn landgenoot Robin Quaison alsnog opgeroepen voor de wedstrijd, meldt Aftonbladet.

Het tweetal moest de afgehaakte Marcus Berg en Jimmy Durmaz vervangen. De Italianen willen de Zweden echter niet afstaan. Met de weigering willen de Italianen de regels rond het beschikbaar stellen voor spelers aan nationale bonden testen, weet Aftonbladet.

Hiljemark en Quaison stonden op de lijst van spelers die de Zweedse voetbalbond SvFF had ingediend. Palermo had begin deze maand gevraagd of het duo geselecteerd was. Dat bleek niet zo te zijn. Daarom wil de club de Zweden nu niet meer afstaan. Volgens de SvFF is dat tegen de regels, maar de Italianen bestrijden dat.

Duidelijkheid

Volgens de Zweedse bond moet de FIFA nu uitsluitsel geven over de kwestie. Ook moet er meer duidelijkheid komen over de status van spelers die in de voorselectie zitten, maar niet opgeroepen worden. De bond wil weten of die spelers alsnog en zonder problemen opgeroepen kunnen worden bij blessures van wel geselecteerde spelers.

Overigens heeft de Nederlandse bondscoach hetzelfde probleem. Door de blessure van Tim Krul moet hij nu een beroep doen op Kenneth Vermeer. De Feyenoorder zat in de voorselectie van Oranje. Feyenoord laat de keeper echter wel naar het trainingskamp van Oranje vertrekken.

Lees ook: Speelster Ajax scoort en laat bh zien (video)

Lees ook: ‘IJsland gaat er alles aan doen om Oranje te helpen’

Lees ook: Misschien toch weer dramamotor Renault voor Red Bull