Hoe HSV sinds het coronatijdperk de kans op promotie verspeelde

BSR Agency

Brian Vesseur • 19:25, 28-06-2020 / Laatste Update: 06:20, 05-01-2024

HSV leek - voordat corona in ons leven kwam - op promotie naar de 1. Bundesliga af te stevenen. Of in ieder geval op play-offs. Dat feestje gaat niet door: door slechte resultaten in de afgelopen weken is het play-offticket definitief voor Heidenheim.

Liefst 4 van de 7 potjes die HSV sinds half mei speelden eindigden gelijk. Daarnaast won HSV 2 keer en verloor het dus ook eenmaal. Deze zondag - op 28 juni tegen Sandhausen - moest er een punt worden gepakt in de 8e wedstrijd. Alleen als HSV won van (of gelijkspeelde tegen) Sandhausen én Heidenheim verloor van Arminia Bielefeld, kreeg HSV dat ticket.

De stand vóór corona:

1. Arminia Bielefeld (25-51)

2. VfB Stuttgart (25-45)

3. HSV (25-44)

4. Heidenheim (25-41)

Alles mislukt bij HSV

Heidenheim stond na een helft spelen al 2-0 achter op bezoek in Bielefeld. Klein probleempje voor HSV: ook zij stonden na 45 minuten al met 2-0 achter! Rick van Drongelen maakte een eigen goal én werd door een blessure al voor rust gewisseld. Ook Jan Gyamerah (net als Van Drongelen een verdediger) moest voor rust al naar de kant met een blessure.

Aaron Hunt maakte het in de 2e helft weer spannend door een penalty genadeloos binnen te schieten. Vanaf dat moment bleek 1 doelpunt genoeg: door een beter doelsaldo zou HSV boven Heidenheim komen te staan, met beide op evenveel punten.

Helaas voor HSV kreeg ook Sandhausen een pingel. Kevin Behrens bleek even trefzeker als Hunt: 3-1. Het bleek helemaal over en sluiten toen de Nederlander Mario Engels de 4-1 scoorde voor Sandhausen. Dennis Diemeyer maakte er in de absolute slotfase ook nog 5-1 van.

De eindstand:

1. Arminia Bielefeld (34-68)

2. VfB Stuttgart (34-58)

3. Heidenheim (34-55)

4. HSV (34-54)

Promotie

Arminia Bielefeld is kampioen en promoveert - net als nummer 2 VfB Stuttgart - rechtstreeks naar de 1. Bundesliga. Heidenheim mag als enige club uit de 2. Bundesliga nog strijden om promotie.